Berlijn/Wenen

De bruisende metropool Berlijn wordt ook erg vaak gecombineerd met Wenen. Deze wereldstad aan de Donau fascineert door haar prachtige imperiale gebouwen, wereldberoemde culturele schatten en uitgestrekte natuurgebieden. Deze combinatiereis wordt ongetwijfeld een onvergetelijke reis voor uw klas.

Schoolreis naar Berlijn en Wenen

Berlijn is de stad waar je de geschiedenis voelt en waar tegelijkertijd de 21e eeuw ook duidelijk aanwezig is. Een stad vol contrasten, van de geschiedenis van oorlog en de Berlijnse muur tot een moderne Europese Hoofdstad. Ontdek daarnaast de rijke culturele erfenis van Wenen terwijl je door de schilderachtige straten wandelt en geniet van heerlijke Weense lekkernijen. 

Reizen naar Berlijn en Wenen voor €500

BloomTravel is al meer dan 10 jaar specialist op het gebied van verzorgen van schoolreizen naar Berlijn en Wenen. Door de jaren hebben wij een steeds duidelijker beeld gekregen wat de wensen zijn van de scholen die op reis gaan. Daarom biedt Bloomtravel kant-en-klare reizen aan met een divers, leuk én leerzaam programma. Zo bezorgen wij iedereen gegarandeerd een onvergetelijke reis!

Bent u benieuwd naar hoe een schoolreis naar Berlijn en Wenen er uit ziet? Download dan onze reisbrochure met voorbeeldprogramma.

5 dagen Berlijn en Wenen voor €500

Ontvang direct onze reisbrochure met voorbeeldprogramma van een 5-daagse highlight reis naar Berlijn en Wenen via onderstaande knop.

Combinatiereis met Krakau

Berlijn combineren met Krakau

Wist je dat de groepen die met Bloomtravel reizen ook Berlijn vaak combineren met Krakau? Ook voor deze combinatiereis hebben wij een kant-en-klaar voorbeeldprogramma. Bekijk hier onze reis Berlijn/Krakau.

Liever enkel naar Berlijn? Bekijk hier onze Berlijn reis.

Excursies met een doel

Een programma op maat

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

Vervoer naar Berlijn en Wenen

Schoolreis naar Berlijn en Wenen met de trein

Ook de trein is een fijne manier van reizen naar Berlijn en Wenen. Wanneer je drie maanden voor vertrek tickets bestelt kunnen we mooie prijzen bieden. Voor groepen zijn er speciale kortingstarieven. De tickets worden per aangetekende post bezorgd zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

Schoolreis naar Berlijn en Wenen met de bus

Bloomtravel werkt met verschillende busmaatschappijen in Nederland om de basis prijs laag te houden. De chauffeurs hebben jarenlange ervaring en kennen de routes en de stad goed. Met stops onderweg op de heen- en/of terugreis kunnen we de reis aanvullen met iets extra’s.

Verblijf in Berlijn en Wenen

Gastgezinnen of hostels

In Berlijn werkt Bloomtravel al jaren met een ervaren organisatie voor gastgezinnen, waar de groepen verblijven in wijken net buiten het centrum van de stad, maar goed te bereiken met de touringcar of het openbaar vervoer. Qua hostels liggen de prijzen in Berlijn lager dan in steden als Londen en Parijs. Hotels in de wijken Friedrichshain, Kreuzberg en Mitte ter hoogte van de Torstraße zijn populair bij onze groepen.

Voor schoolgroepen kiezen we voor één van de fijne hostels in Wenen, goede faciliteiten en op een mooie locatie in de stad. De partner hostels van Bloomtravel bieden alles wat uw groep nodig heeft.

Deze groep ging u voor

“We zijn weer thuis en alles is eigenlijk prima verlopen. Kennelijk had jij ook nog even goed weer geregeld, het was de hele week tussen 25 en 30 graden in Berlijn! De heenreis was door het drukke verkeer en enkele files wat vertraagd zodat we het bezoek aan Potsdam moesten overslaan en meteen door moesten rijden naar de Story of Berlin. Enerzijds natuurlijk jammer, maar anderzijds is het bezoek aan Potsdam juist een buffer om vertraging onderweg op de vangen. Op zich heeft dat nu goed gewerkt. Bij de gastgezinnen troffen we enkele intussen bekende gezichten en dat is heel plezierig: we weten wat we aan elkaar hebben. Eten, lunchpakketten etc,. waren weer prima verzorgd. De boekingen die jij van tevoren gedaan had voor Blue Mangroup, Fernsehturmn, Rijksdag en fietsen waren prima in orde en alles verliep zonder problemen. Vooral de fietstocht is altijd weer een hoogtepunt, deze activiteit houden we zeker in ons programma. Ook ons bezoek aan de Berliner Dom en het S-Bahnproject zijn probleemloos verlopen.”

Sfeerimpressie Berlijn en Wenen