Duits leren ist Supertoll !

Eén van de grote Europese hoofdsteden, een stad die altijd weer tot de verbeelding spreekt omdat de stad zich blijft ontwikkelen. Het is ook een van mijn persoonlijke favorieten. Lees je mee hoe een taalreis naar Berlijn eruit kan zien?

Een taalreis is goed voor jouw persoonlijke ontwikkeling, lees hier de mogelijkheid in Berlijn!

Eurocentres Berlin

Duits leren in de taalschool in Charlottenburg (Foto: Eurocentres Berlin)

Nieuwe locatie

In dit gloednieuwe gebouw wil jij zijn! Middenin het bruisende gedeelte van Berlijn, in de opkomende wijk Charlottenburg. Eurocentres biedt een modern gebouw met alle gemakken voor gemotiveerde taalstudenten, waaronder een bibliotheek, een multimedia centrum en een studenten lounge. Genoeg plaatsen om aanvullend materiaal voor de lessen op te zoeken en in de studentenlounge kun je natuurlijk direct de taallessen in praktijk brengen en kletsen met andere cursisten.

Dit alles in een wijk die steeds hipper wordt en vol zit met leuke barretjes en restaurants. Ook kun je lopend naar de dierentuin en het beroemde Duitse KaDeWe om flink te shoppen!

Tip: maak een wandeling door Charlottenburg en bekijk de oude fabrieken waar nu allerlei kleine bedrijven in gevestigd zijn. Zie de ontwikkelingen van deze bijzondere wijk.

Taalschool Eurocentres

De taalschool van binnen (Foto: Eurocentres Berlin)

Reis met het OV en verblijf in een gastgezin

Je komt met de trein aan in Berlijn en kijkt eens rond op het grote Hauptbahnhof. En dan? Met een ov kaartje pak je de metro of bus richting jouw accommodatie. Reizen in Berlijn gaat erg gemakkelijk met het openbaar vervoer. De stad is ontzettend groot, waardoor niet alles te belopen is. Wil je graag verzekerd zijn van een Duitse ervaring, kies dan voor verblijf in een gastgezin. Je draait echt even mee met het gezin en zij vertellen je over het leven in de Duitse hoofdstad. Maak goede afspraken met jouw gezin en je gaat een heel bijzonder verblijf tegemoet. Je kunt kiezen voor alleen ontbijt, of ook diner bij het gezin. Op naar de Bradkartoffeln.

Verblijven in een appartement en beleef de stad

Een andere mogelijkheid is verblijven in een appartement. Ben je een ervaren reiziger en wil je graag zelf of met een huisgenoot de stad gaan beleven? Boek dan een zelfstandig of gedeeld appartement. Deel de avonden zelf in en kies voor een van de vele heerlijke restaurants en leuke bars of probeer zelf een aantal Duitse gerechten te bereiden in jouw tijdelijke Duitse keuken.

Berlijn

Blik op Berlijn, de Duitse hoofdstad (Foto: Stocksnap.io)

Hoe ziet jouw dag eruit?

Vroeg in de ochtend sla je de gordijnen open. Het is tijd voor een fijn ontbijtje, voor je naar de taalschool gaat. Om 09.00 uur ben je op de school, want de Duitsers zijn graag op tijd. En dat betekent dat jij dat ook moet zijn ;-). Op basis van een niveautoets word je in een groep ingedeeld. Dit bepaalt ook de lesstof. Al krijgt iedereen een groot deel van de grammatica. Saai? Nee, de basis voor de Duitse taal, is de basis en vervolgens wordt het steeds makkelijker en ga je door naar spreken, luisteren en verhalen schrijven. Bovendien heb je die basis nodig voor de workshops en extra activiteiten die de school biedt.

Activiteiten buiten de Duitse lessen om

Activiteiten die naast jouw Duitse lessen om plaatsvinden, zijn in Berlijn bijvoorbeeld:

  • Films kijken en bespreken met jouw klas
  • Workshops als media en journalistiek
  • Duitse kerstkoekjes bakken

De mogelijke excursies die je in de middagen en avonden kunt gaan beleven:

  • Tour naar de Berlijnse muur
  • Bezoek aan de Rijksdag, waar het Duitse Parlement werkt
  • Kanoën bij het Spreewald bos
  • Beachvolleyen: erg populaire sport in deze stad!

Meer dan Berlijn alleen

Berlijn is een ontzettend toffe stad om te verblijven, maar er is meer. Ga bijvoorbeeld windsurfen op het eiland Rügen en kijk of jij enkele moves van Olympische winnaars Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeester ook kunt maken. Je reist er per trein naartoe en er worden ook een BBQ en muziek avond georganiseerd! En alsof dat nog niet genoeg was. Het is zelfs mogelijk om met een groep mede taalstudenten naar Praag te reizen. Wederom reizen per trein en een paar dagen vol belevenissen in deze oude Europese stad.

Nieuwsgierig geworden ? Neem dan snel contact op met Bloomtravel en stuur een bericht met jouw vraag.

Hartelijke groet,

Eliza Blommestijn
Bloomtravel

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Veelgestelde vragen verzekerd op reis

Durf jij eigenlijk geen reizen meer te boeken? Wil je je graag goed verzekeren maar weet niet waar te beginnen of welke reisverzekering past bij jouw situatie? Ik heb antwoorden voor je!

cologne, bridge, rhine-1011902.jpg

Nieuwe koers: go green!

Duurzame reizen op maat: schoolreizen, citytrips en weekendjes weg. Niet duur, wel groen, dichtbij huis en toch even hélemaal eruit. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder…

discount, tag, sale-6183488.jpg

Sale!

SALE: 10% korting op Interrail Passen tot 3 januari. Ga deze feestdagen voor groen en krijg van BloomTravel nog €10,- extra korting voor reizen met de trein in 2022..!

Bloomtravel

Bloomtravel is een persoonlijke en kleinschalige reisorganisatie. Mijn naam is Eliza Blommestijn. Van kleins af aan ben ik nieuwsgierig, enthousiast en altijd op ontdekkingstocht.

Reizen verbindt en verbreedt je horizon, het laat je onvergetelijke herinneringen maken en kan zelfs de start zijn van levenslange vriendschappen! Reis je met mij mee?

Eliza Blommestijn

Favoriete berichten