Peru

Vraag Bloomtravel om tips voor jouw reis!

Ervaring Bloomtravel in Peru & Bolivia

Eigenaresse Eliza Blommestijn heeft meerdere 24-daage rondreizen door Peru en Bolivia begeleid en is verliefd geworden op beide landen. Met deze persoonlijke ervaring kan Bloomtravel jou goede tips en ideeën geven voor jouw reis naar Peru en Bolivia! We werken met goede lokale gidsen met persoonlijke verhalen in bijvoorbeeld de Colca Canyon, Machu Picchu in Peru en op de Zoutvlakte in Bolivia.

Natuurlijk wil je de highlights zien, maar in Peru en Bolivia zijn het met name de mensen die het verschil maken. Ik raad je dan ook aan de tijd de nemen en de locals op te zoeken. Zo werd ik eens spontaan uitgenodigd op een verjaardagsfeest om samen met een paar van mijn reizigers mee te feesten met de jarige.

Bloomtravel deelt graag persoonlijke ervaringen en tips. Onze contacten in Peru houden ons ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bijzondere locaties.

Alleen tours boeken : Machu Picchu / Cusco / Colca Canyon / Zoutmijn

Bloomtravel is gespecialiseerd in groepsreizen, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je niet de hele reis vooraf al vol wilt plannen. Boek dan bij Bloomtravel een losse module. Deze organiseren wij samen met lokale gidsen van Inkahoots travel in Peru.
Maak bijvoorbeeld een reservering voor de Salkantay trekking van Cusco naar Machu Picchu. Of wil je liever naar de Rainbow mountains ? En heb jij ook gelezen over de jeeptours over de Zoutvlakte in Bolivia en wil je deze graag vooraf boeken ?


Neem dan contact op met Bloomtravel voor meer informatie en om te boeken.

Boek nu hier!

Aanbieding Salkantay Trekking Machu Picchu

Boek nu een 5-daagse Salkantay trekking van Cusco naar Machu Picchu voor €330,00 per persoon
Inclusief Engels en Spaans sprekende gids, materiaal voor overnachten, maaltijden, entree Machu Picchu en treinticket van Aguas Calientes terug naar Cusco.
Vraag ook naar de Lares trail, de Inca trail en meer mogelijkheden!

REISPROGRAMMA 17-DAAGSE GROEPSREIS PERU

Wil jij op groepsreis door Peru met Nederlandstalige reisbegeleiding ?
Kijk dan snel naar onderstaand schema. Start met deze groepsreis en blijf vervolgens langer om na de groepsreis zelf nog meer van Zuid-Amerika te kunnen ontdekken.

Reis per dag

Dag 1 Vlucht van Nederland naar Peru, aankomst in de avond. Welkom door de reisleider en vervoer naar het hotel.
Dag 2 Vandaag verken je de stad Lima. Per fiets. Je fietst langs de kust door de wijken Barranco en Miraflores. Onderweg stop je voor een snack in lokaal restaurant. De gids deelt anekdotes over de geschiedenis van de stad en het lokale leven.
Dag 3 Vandaag starten we met een bezoek aan een sloppenwijk van Lima. We werken met een kale organisatie die zorgt voor de juiste veiligheidsmaatregelen. De gidsen kennen de wijk heel goed en zorgen ervoor dat je je veilig voelt. Deze bezoeken zijn er echt op gericht om de lokale mensen te helpen. In de middag reis je per bus door naar Arequipa.
Dag 4 Vandaag is er een vrije dag. Optioneel kun je met de gids naar het Santa Catarina klooster. Een bezoek aan dit klooster is zeker aan te raden, maar dit kan ook zonder gids.
Dag 5 Vroeg vertrek de bergen in. Arequipa bevindt zich al op ruim 2800 meter hoogte, maar je zal deze dag hoogtes van ruim 4000 meter halen. Overnachting bij een gastgezin in de Colca Canyon.
Dag 6 Per mountainbike ga je vandaag op pad naar een van de warmwaterbronnen in de Colca. Bij aankomst maak je een wandeling en in de namiddag kun je zwemmen in de baden.
Dag 7 Weer een dag op de fiets door deze bijzondere omgeving richting Corsñihua. Bezoek aan een klein museum.
Dag 8 Deze dag staat in het teken van de beroemde Condor vogel. Vanuit de luwte vliegen ze door thermiek van de lucht omhoog. Ze lijken wel te zweven. Vroeg opstaan, maar iets wat je niet wilt missen. Na een uitgebreide warme lunch brengt de bus je van Arequipa naar Puno.
Dag 9 Met een bootje vaar je naar visserseiland Taquile voor een bezoek en lunch. Vervolgens door naar Amantani waar je bij gastgezinnen gaat overnachten. Er kan ook een partijtje gevoetbald worden, maar dit is vanwege de hoogte nog best een uitdaging.
Dag 10 Terug per boot naar Puno. Na aankomst rijdt de bus van Puno naar Cusco. Onderweg maak je meerdere stops bij oude Inca ruïnes. Een bijzondere dag. Late aankomst in Cusco.
Dag 11 Vrije dag in Cusco. Een fijne stad om in te verblijven. Natuurlijk geeft de reisleider tips om deze dag in te vullen. Al is een dagje mensen kijken vanaf het grote plein ook niet verkeerd.
Dag 12 Per mountainbike doorkruis je een deel van de beroemde heilige vallei. Spectaculaire natuur voor de echte liefhebber. In Urubamba is er zelfs de mogelijk om een stuk te gaan raften.
Dag 13 Hike van Pispitayoc naar Santa Teresa. Een inspannende hike, maar aan het einde van de middag mag je bijkomen in de natuurlijke thermale baden bij Santa Teresa.
Dag 14 Hike van vijf uur langs de koffieplantages van Santa Teresa naar Aguas Calientes, het dorp bij Machu Picchu. Vroeg naar bed, want morgen is het weer vroeg dag.
Dag 15 Om 05.00 uur vertrek je richting de ingang van Machu Picchu, hier krijg je een rondleiding van twee uur en zie je de zon opkomen. De vroege ochtend geeft het bezoek extra magie. Dat is het vroege opstaan zeker waard ! Na de rondleiding heb je nog enkele uren vrije tijd. In de namiddag vertrekt de trein van Aguas Calientes naar Cusco.
Dag 16 Vrije dag in Cusco, avond vlucht naar Lima of start van verlening van de reis
Dag 17 Terugvlucht van Lima naar Amsterdam

Je kunt ervoor kiezen om een retourvlucht te boeken op de vaste data of om door te reizen naar andere delen van Peru, Bolivia of andere landen in Zuid-Amerika . Bloomtravel boekt graag een verlenging voor je.


Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en om te boeken.

Vanaf €1849,00 per persoon inclusief vlucht

Reisdata 2017

De eerste 17-daagse groepsreis naar Peru staat gepland van 22 April tot 04 Mei vanaf €1849,00 pp.
De tweede 17-daagse groepsreis naar Peru staat gepland van 18 Juli tot 04 Augustus vanaf €1949,00 pp.

Heb je zelf andere data in gedachten of wil je individueel rondreizen ?
Je kunt na de groepsreis ook verlengen om zelf verder te reizen.

Neem snel contact op met Bloomtravel voor tips en informatie voor jouw reis naar Peru en/of Bolivia, want er zijn maximaal 16 plekken beschikbaar per reis !

VERVOER

Vluchten naar Zuid-Amerika worden de afgelopen tijd goedkoper. Er zijn al vluchten vanaf €400,00 inclusief betalingskosten. Het beste reisseizoen voor Peru is van April tot November en met name KLM, British Airways en Iberia spelen hier goed op in door de prijzen laag te houden. En Bloomtravel gaat natuurlijk voor een scherpe prijs.

VERBLIJF

Bloomtravel heeft veel ervaring met Peru en Bolivia en kent beide landen goed. Voor overnachtingen werk ik samen met lokale gidsen, gastgezinnen en kleinschalige hostals en hotels. Maar natuurlijk kun je af en toe ook een uitstapje maken naar een luxer hotel voor wat extra comfort. De basis voor deze reis is accommodatie in eenvoudige, maar comfortabele accommodaties rond 2/3 sterren niveau.
Uitbreiding naar luxere accommodaties is uiteraard wel mogelijk.

INBEGREPEN

Retourvlucht Amsterdam – Lima en v.v.
Verlenging / andere retourlocatie mogelijk
Transfer luchthaven – accommodatie en v.v.
Nederlandse reisbegeleiding
15 overnachtingen inclusief ontbijt
Excursies zoals genoemd in het programma
Vervoer tussen genoemde locaties
Diner laatste avond van bovenstaand reisprogramma
Garantieregeling

Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en om te boeken.