Berlijn

Schoolreis Berlijn

Berlijn is de stad waar je de geschiedenis voelt en waar tegelijkertijd de 21e eeuw ook duidelijk aanwezig is. Een stad vol contrasten, van de geschiedenis van oorlog en de Berlijnse muur tot een moderne Europese Hoofdstad. Er liggen genoeg verhalen, bezienswaardigheden en activiteiten klaar om ontdekt te worden door uw klas. En Bloomtravel zorgt voor een goed verloop van de reis, een fijn verblijf en reserveringen voor het dagprogramma.

Excursies met een doel

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

VERVOER
Bloomtravel werkt met verschillende busmaatschappijen in Nederland om de basis prijs laag te houden. De chauffeurs hebben jarenlange ervaring en kennen de routes en de stad goed. Met stops onderweg op de heen- en/of terugreis kunnen we de reis naar Berlijn aanvullen met iets extra’s.

Ook de trein is een fijne manier van reizen naar Berlijn. In vijf tot zes uur ben je er. En wanneer je drie maanden voor vertrek tickets bestelt kunnen we mooie prijzen bieden. Voor groepen zijn er speciale kortingstarieven. De tickets worden per aangetekende post bezorgd zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

VERBLIJF
In Berlijn werkt Bloomtravel al jaren met een ervaren organisatie voor gastgezinnen, waar de groepen verblijven in wijken net buiten het centrum van de stad, maar goed te bereiken met de touringcar of het openbaar vervoer. Qua hotels liggen de prijzen in Berlijn lager dan in steden als Londen en Parijs. Hotels in de wijken Friedrichshain, Kreuzberg en Mitte ter hoogte van de Torstraße zijn populair bij onze groepen.

Gastgezinnen. Even een inwoner van Berlijn zijn. Zien hoe de mensen in Berlijn wonen en eten. Gesprekken voeren in het Duits en de gezinnen iets vertellen over het leven in Nederland. Een culturele uitwisseling in het klein. De leerlingen zijn nooit alleen, maar met 2, 3 of 4 leerlingen per gezin.

Deze groep ging u voor

“We zijn weer thuis en alles is eigenlijk prima verlopen. Kennelijk had jij ook nog even goed weer geregeld, het was de hele week tussen 25 en 30 graden in Berlijn! De heenreis was door het drukke verkeer en enkele files wat vertraagd zodat we het bezoek aan Potsdam moesten overslaan en meteen door moesten rijden naar de Story of Berlin. Enerzijds natuurlijk jammer, maar anderzijds is het bezoek aan Potsdam juist een buffer om vertraging onderweg op de vangen. Op zich heeft dat nu goed gewerkt. Bij de gastgezinnen troffen we enkele intussen bekende gezichten en dat is heel plezierig: we weten wat we aan elkaar hebben. Eten, lunchpakketten etc,. waren weer prima verzorgd. De boekingen die jij van tevoren gedaan had voor Blue Mangroup, Fernsehturmn, Rijksdag en fietsen waren prima in orde en alles verliep zonder problemen. Vooral de fietstocht is altijd weer een hoogtepunt, deze activiteit houden we zeker in ons programma. Ook ons bezoek aan de Berliner Dom en het S-Bahnproject zijn probleemloos verlopen.”

DAGPROGRAMMA

DAG 1
Ochtend Vertrek naar Berlijn
Middag Tussenstop Potsdam
Aankomst Berlijn
Avond Inchecken hostel of ontmoeten gastgezinnen
Diner
DAG 2
Ochtend Ontbijt
Fietstocht Berlijn 3 uur inclusief kleine pauze
Middag Lunch
Fietstocht
Bezoek The Story of Berlin
Avond Diner
Bezoek Fernsehturm
DAG 3
Ochtend Ontbijt
Bezoek Joods museum met gids
Middag Lunch
Bezoek Reichstag, Joods herdenkingsmonument,
Führerbunker, MuseumInsel
Avond Diner

DAG 4
Ochtend Ontbijt
Bezoek East side Gallery
Lunch
Potsdamer Platz en vrije tijd
Op eigen gelegenheid iets eten
Avond Film of muziekconcert

Dag 5

Ochtend Ontbijt
Bezoek Gedächtniskirche
Bezoek KaDeWe
Middag Bus naar Nederland
Avond Terugkomst

Dit is een voorbeeldprogramma en kan naar wens en budget van de groep aangepast worden.
Vraag direct per email een vrijblijvende offerte aan of bel Bloomtravel en vraag naar Eliza.