Krakau

Heeft u weleens aan Krakau gedacht voor een schoolreis met uw leerlingen? Deze toegankelijke en gezellige stad in Polen zal u verrassen. Het grote marktplein met alle gezellige straten eromheen, het Wawel kasteel, de Joodse wijk Kazimierz en de Ghetto aan de andere kant van het water. En dan nog de excursies buiten de stad. Bezoek de zoutmijnen van Wielizcka en we plannen een dag in voor een bezoek aan Auschwitz. Deze reis zal zeker indruk maken.

Schoolreis naar Krakau

Krakau is de stad waar je de geschiedenis voelt en waar tegelijkertijd de 21e eeuw ook duidelijk aanwezig is. Een stad vol contrasten, van de geschiedenis van oorlog tot een hippe Poolse stad. Er liggen genoeg verhalen, bezienswaardigheden en activiteiten klaar om ontdekt te worden door uw klas. En Bloomtravel zorgt voor een goed verloop van de reis, een fijn verblijf en reserveringen voor het dagprogramma.

Combinatiereis met Berlijn of Warschau

Krakau combineren met een andere stad

Wist je dat de groepen die met Bloomtravel reizen ook Krakau vaak combineren met Berlijn of Warschau? Ook voor deze combinatiereizen hebben wij kant-en-klare voorbeeldprogramma’s. Bekijk hier onze reis Berlijn/Krakau of Krakau/Warschau.

Excursies met een doel

Een programma op maat

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

Vervoer naar Krakau

Schoolreis naar Krakau met de trein

De trein is een fijne manier van reizen naar Krakau. Wanneer je drie maanden voor vertrek tickets bestelt kunnen we mooie prijzen bieden. Voor groepen zijn er speciale kortingstarieven. De tickets worden per aangetekende post bezorgd zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

Schoolreis naar Krakau met de bus

Met een grote groep (vanaf 45 leerlingen) kan de reis ook goed met de bus. Op de heenreis vroeg vertrek en aankomst in de avond, op de terugreis vertrek in de avond zodat iedereen in de bus uit kan rusten van de reis. We werken met erkende busmaatschappijen en ervaren chauffeurs.

Schoolreis naar Krakau met het vliegtuig

Vliegen met een groep kan heel goed. Bloomtravel boekt de vliegtickets en stuurt u de boarding passes per email toe. Maatschappijen als Wizzair en Ryanair stunten regelmatig met prijzen voor tickets naar Krakau. Dit vullen we aan met een privé transfer die u bij het hostel afzet en aan het einde van de week weer ophaalt.

Verblijf in Krakau

Gastgezinnen of hostels

Voor schoolgroepen kiezen we voor hostels, daarvan zijn er veel in Krakau. Bloomtravel zorgt voor hostels die berekend zijn op schoolgroepen zodat uw leerlingen niet tussen alle feestende toeristen slapen. Indien gewenst kunnen we ook een hotel boeken.

Voorbeeld van programma in Krakau

Dit is een voorbeeldprogramma en kan naar wens en budget van de groep aangepast worden.
Vraag direct per email een vrijblijvende offerte aan of bel Bloomtravel en vraag naar Eliza.

Dag 1

Ochtend
Vertrek van de school naar het vliegveld
Vlucht naar Krakau
Middag

Transfer naar hostel
Wandeling Rynek Glowny marktplein
Avond
Diner

Dag 2

Ochtend
Ontbijt
Fietstocht
Middag
Lunch
Bezoek Joodse Ghetto en Schindler factory
Avond
Diner
Wandeling Wawel kasteel

Dag 3

Ochtend
Ontbijt
Vertrek naar Auschwitz
Middag
Tour Auschwitz
Terug naar hostel
Avond
Opfrissen
Diner

Dag 4

Ochtend
Ontbijt
Bezoek Collegium Maius
Middag
Lunch
Tour door zoutmijnen
Terug naar Krakau
Avond
Diner
Bowling avond

Dag 5

Ochtend
Ontbijt
Vrije tijd om te shoppen
Middag
Transfer naar vliegveld
Vlucht naar Nederland
Avond
Aankomst in Nederland
Transfer naar school

Deze groep ging u voor

“Dag Eliza! Rijkelijk laat, maar we hebben de reis nu helemaal afgesloten en geëvalueerd. We willen je heel graag enorm bedanken voor je hulp en vooral je flexibiliteit. De bus, de lunchpakketjes en alle excursies, het was een super reis.”

Sfeerimpressie Krakau