Krakau

Schoolreis Krakau

Heeft u weleens aan Krakau gedacht voor een schoolreis met uw leerlingen?
Deze toegankelijke en gezellige stad in Polen zal u verrassen. Het grote marktplein met alle gezellige straten eromheen, het Wawel kasteel, de Joodse wijk Kazimierz en de Ghetto aan de andere kant van het water. En dan nog de excursies buiten de stad. Bezoek de zoutmijnen van Wielizcka en we plannen een dag in voor een bezoek aan Auschwitz. Deze reis zal zeker indruk maken.

Excursies met een doel

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

VERVOER
Vliegen met een groep kan heel goed. Bloomtravel boekt de vliegtickets en stuurt u de boarding passes per email toe. Maatschappijen als Wizzair en Ryanair stunten regelmatig met prijzen voor tickets naar Krakau. Dit vullen we aan met een privé transfer die u bij het hostel afzet en aan het einde van de week weer ophaalt.

Met een grote groep (vanaf 45 leerlingen) kan de reis ook goed met de bus. Op de heenreis vroeg vertrek en aankomst in de avond, op de terugreis vertrek in de avond zodat iedereen in de bus uit kan rusten van de reis. We werken met erkende busmaatschappijen en ervaren chauffeurs.

VERBLIJF
Voor schoolgroepen kiezen we voor hostels, daarvan zijn er veel in Krakau. Bloomtravel zorgt voor hostels die berekend zijn op schoolgroepen zodat uw leerlingen niet tussen alle feestende toeristen slapen. Indien gewenst kunnen we ook een hotel boeken.

Deze groep ging u voor

“Dag Eliza!
Rijkelijk laat, maar we hebben de reis nu helemaal afgesloten en geëvalueerd.
We willen je heel graag enorm bedanken voor je hulp en vooral je flexibiliteit. De bus, de lunchpakketjes en alle excursies, het was een super reis.”

Dagprogramma

Dag 1
Ochtend Vertrek van de school naar het vliegveld
Vlucht naar Krakau
Middag Transfer naar hostel
Wandeling Rynek Glowny marktplein
Avond Diner

Dag 2
Ochtend Ontbijt
Fietstocht
Middag Lunch
Bezoek Joodse Ghetto en Schindler factory
Avond Diner
Wandeling Wawel kasteel

Dag 3
Ochtend Ontbijt
Vertrek naar Auschwitz
Middag Tour Auschwitz
Terug naar Auschwitz
Avond Opfrissen in het hostel
Diner

Dag 4
Ochtend Ontbijt
Bezoek Collegium Maius
Middag Naar zoutmijnen
Tour zoutmijnen
Terug naar Krakau
Avond Diner

Dag 5
Ochtend Ontbijt
Vrije tijd om te shoppen
Middag Transfer naar het vliegveld
Vlucht naar Nederland
Avond Aankomst in Nederland en transfer naar de school

Let op, dit is een voorbeeldprogramma en kan aangepast worden naar wens en budget van de groep.

Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.