Madrid

Schoolreis Madrid

Laat uw klas deze prachtige hoofdstad zien met hulp van Bloomtravel. Het dagprogramma is snel gevuld, want Madrid is de stad van prachtige musea als het Museo Naciona del Prado en het Museo Thyssen en overdekte markten waar de lokale cultuur duidelijk zichtbaar is. En als dat niet genoeg is dan zijn er nog het Koninklijk Paleis, grote en kleine winkelstraten, twee grote voetbalstadions en het heerlijk Parque del buen Retiro.

Excursies met een doel

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

VERVOER
Vliegen naar Madrid is de beste optie. Er is niet veel keuze in maatschappijen, maar bij tijdig boeken vallen de prijzen voor een retour mee. Ter plaatse werkt het metrosysteem van Madrid zeer goed en ben je in een mum van tijd in de stad. Met de publieke bus of een privé bus is een bezoek aan Toledo ook goed mogelijk en een aanrader.

VERBLIJF
Voor verblijf raden we graag onze gastgezinnen aan, die je echt kennis laten maken met de Spaanse cultuur en het leven in Madrid. De gastgezinnen zijn allemaal op maximaal 45 minuten van Puerto del Sol, het hart van de stad.
Maar er zijn ook vele hotels en hostels waar je als individuele reizigers of in groepen kunt verblijven. Hotel Francisco 1 is ons meest geboekte hotel. Er staan maar twee sterren op de muur, maar ze verdienen er vier. Het is een grote favoriet bij docenten.

Deze groep ging u voor

“Wat een geweldige reis, weinig problemen in de gastgezinnen al was er in een gezin verwarring over de deur naar de woonkamer die ’s nachts op slot ging. De fietstocht is heel goed, prima fietsen en een fijne gids. Museo del Prado is veel beter zonder groepsreservering, veel relaxter bij de ingang, volgend jaar weer zo. De dagtocht naar Toldeo blijft een heerlijke middag. Tapas bij Museo del Jamon viel erg tegen, volgend jaar een ander restaurant. Bedankt weer voor al jouw werk en tot volgend jaar!”

DAGPROGRAMMA

Dag 1
Ochtend Transfer naar vliegveld
Vlucht naar Madrid
Aankomst Madrid
Transfer naar de stad
Inchecken hostel of ontmoeting gastgezin
Middag Wandeling door de stad voor eerste kennismaking
Avond Diner

Dag 2
Ochtend Fietstour door de stad
Middag Lunch verzamelen op een van de overdekte markten
Bezoek Museo del Prado
Bezoek Parque del Buen Retiro
Avond Diner

Dag 3
Ochtend Bezoek aan Toledo (Kathedraal en treintje)
Middag Bezoek aan Toledo (Real Alcazar en vrije tijd)
Avond Terug naar Madrid
Diner

Dag 4
Ochtend Bezoek Museo Thyssen
Middag Lunch
Bezoek Palacio Real
Vrije tijd en winkelen rond Puerta del Sol
Avond Gezamenlijk diner in de stad

Dag 5
Ochtend Bezoek voetbalstadion Real Madrid of Atletico Madrid
Middag Transfer naar vliegveld
Vlucht naar Nederland
Aankomst Nederland
Transfer naar de school

Let op: dit is een voorbeeldprogramma en kan naar wens en budget van de groep aangepast worden.

Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en om te boeken.