Madrid

Welkom in het stralende Madrid, een stad doordrenkt met levendige energie, historische charme en een warm mediterraan klimaat. Gelegen in het hart van Spanje, omarmt Madrid haar bezoekers met een onweerstaanbare mix van culturele schatten, bruisende straten en uitnodigende pleinen.

Schoolreis naar Madrid

Laat uw klas deze prachtige hoofdstad zien met hulp van Bloomtravel. Het dagprogramma is snel gevuld, want Madrid is de stad van prachtige musea als het Museo Naciona del Prado en het Museo Thyssen en overdekte markten waar de lokale cultuur duidelijk zichtbaar is. En als dat niet genoeg is dan zijn er nog het Koninklijk Paleis, grote en kleine winkelstraten, twee grote voetbalstadions en het heerlijk Parque del buen Retiro.

Excursies met een doel

Een programma op maat

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

Vervoer naar Madrid

Schoolreis naar Madrid met de trein

De trein is een fijne manier van reizen naar Madrid. Wanneer je drie maanden voor vertrek tickets bestelt kunnen we mooie prijzen bieden. Voor groepen zijn er speciale kortingstarieven. De tickets worden per aangetekende post bezorgd zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

Schoolreis naar Madrid met het vliegtuig

Vliegen naar Madrid is ook een optie. Er is niet veel keuze in maatschappijen, maar bij tijdig boeken vallen de prijzen voor een retour mee. Ter plaatse werkt het metrosysteem van Madrid zeer goed en ben je in een mum van tijd in de stad. Met de publieke bus of een privé bus is een bezoek aan Toledo ook goed mogelijk en een aanrader.

Verblijf in Madrid

Gastgezinnen of hotels

Voor verblijf raden we graag onze gastgezinnen aan, die je echt kennis laten maken met de Spaanse cultuur en het leven in Madrid. De gastgezinnen zijn allemaal op maximaal 45 minuten van Puerto del Sol, het hart van de stad. Maar er zijn ook vele hotels en hostels waar je als individuele reizigers of in groepen kunt verblijven. Hotel Francisco 1 is ons meest geboekte hotel. Er staan maar twee sterren op de muur, maar ze verdienen er vier. Het is een grote favoriet bij docenten.

Voorbeeld van programma in Madrid

Dit is een voorbeeldprogramma en kan naar wens en budget van de groep aangepast worden.
Vraag direct per email een vrijblijvende offerte aan of bel Bloomtravel en vraag naar Eliza.

Dag 1

Ochtend
Transfer naar vliegveld
Vlucht naar Madrid
Middag
Aankomst Madrid
Transfer naar de stad
Inchecken hostel of ontmoeting gastgezinnen
Wandeling door de stad voor een eerste kennismaking
Avond
Diner

Dag 2

Ochtend
Ontbijt
Fietstour door de stad
Middag
Lunch
Verzamelen op een van de overdekte markten
Bezoek Museo del Prado
Bezoek Parque del Buen Retiro
Avond
Diner

Dag 3

Ochtend
Ontbijt
Bezoek aan Toledo (kathedraal en treintje)
Middag
Lunch
Bezoek aan Toledo (Real Alcazar en vrije tijd)
Avond
Terug naar Madrid
Diner

Dag 4

Ochtend
Ontbijt
Bezoek Museo Thyssen
Middag
Lunch
Bezoek Palacio Real
Vrije tijd en winkelen rond Puerta del Sol
Avond
Gezamenlijk diner in de stad

Dag 5

Ochtend
Ontbijt
Bezoek voetbalstadion Real Madrid of Atletico Madrid
Middag
Transfer naar vliegveld
Vlucht naar Nederland
Avond
Aankomst naar Nederland
Transfer naar de school

Deze groep ging u voor

“Wat een geweldige reis, weinig problemen in de gastgezinnen al was er in een gezin verwarring over de deur naar de woonkamer die ’s nachts op slot ging. De fietstocht is heel goed, prima fietsen en een fijne gids. Museo del Prado is veel beter zonder groepsreservering, veel relaxter bij de ingang, volgend jaar weer zo. De dagtocht naar Toldeo blijft een heerlijke middag. Tapas bij Museo del Jamon viel erg tegen, volgend jaar een ander restaurant. Bedankt weer voor al jouw werk en tot volgend jaar!”

Sfeerimpressie Madrid