Normandië

Deze regio waar de geschiedenis boeken over spreken komt pas echt tot leven wanneer uw leerlingen er zelf staan. Met eigen ogen de routes en het terrein van de Tweede Wereldoorlog bekijken. Lopen op een van de D Day beaches. De start en het verblijf is in Caen en ik heb zelf ervaren dat dit een prettige stad is met hele fijne en betrokken gastgezinnen. Op deze reis maken de leerlingen echt kennis met de Franse cultuur. Zeker als we er ook voor kiezen om een dagtocht naar Parijs te maken.

Schoolreis naar Bayeux

Bayeux is niet alleen een stad die bekendstaat om zijn rijke erfgoed, maar ook vandaag de dag bruist het van culturele activiteiten. Ook is Bayeux een mooie uitvalbasis voor een bezoek aan de diverse musea en de D-daystranden. Een bezoek aan Bayeux is dan ook zonder twijfel een waardevolle ervaring!

Reizen naar Normandië voor €500

BloomTravel is al meer dan 10 jaar specialist op het gebied van verzorgen van schoolreizen naar Normandië. Door de jaren hebben wij een steeds duidelijker beeld gekregen wat de wensen zijn van de scholen die naar Normandië gaan. Daarom biedt Bloomtravel kant-en-klare reizen aan met een divers, leuk én leerzaam programma. Zo bezorgen wij iedereen gegarandeerd een onvergetelijke reis naar Normandië!

Bent u benieuwd naar hoe een schoolreis naar Normandië er uit ziet? Download dan onze reisbrochure met voorbeeldprogramma.

5 dagen Normandië voor €500

Ontvang direct onze reisbrochure met voorbeeldprogramma van een 5-daagse highlight reis naar Normandië via onderstaande knop.

Excursies met een doel

Een programma op maat

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

Vervoer naar Normandië

Schoolreis naar Normandië met de trein

De trein is een fijne manier van reizen naar Normandië. Wanneer je drie maanden voor vertrek tickets bestelt kunnen we mooie prijzen bieden. Voor groepen zijn er speciale kortingstarieven. De tickets worden per aangetekende post bezorgd zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

Schoolreis naar Normandië met de bus

Bloomtravel werkt met erkende busmaatschappijen met de benodigde certificaten en ervaren chauffeurs. Door de jarenlange samenwerking kunnen we flexibel zijn in het programma, maar we volgen altijd de rijtijdenwet.

Verblijf in Normandië

Frans landhuis of gastgezinnen

Al een aantal jaar verblijven de groepen van Bloomtravel in typisch Franse landhuizen (gîtes) in Bayeux. Eigenaar Jean doet er alles aan om de groep het naar hun zin te maken. 
Voor deze reis werken we ook samen met een Franse organisatie voor de gastgezinnen. De families wonen en werken in Caen en zijn erg betrokken en behulpzaam. Ze zijn dol op onze Nederlandse leerlingen en vinden dat ze erg goed hun best doen om Franse te speken. Elke dag worden de leerlingen opgehaald en afgezet op een centraal punt in de stad.

Deze groep ging u voor

“De eerste keer deze reis na enkele jaren Parijs en wat een fantastisch programma konden we hier draaien dankzij Eliza. Het Caen Memorial museum en de D Day beaches maakten veel indruk. En de gastgezinnen waren erg behulpzaam en enthouasiast over onze leerlingen. Dat maakt ons als docenten ook weer trots. Volgend jaar willen we wel graag een dagbezoek aan Parijs voor de leerlingen toevoegen aan het programma.”

Sfeerimpressie Normandië