Parijs

Schoolreis Parijs

Neem uw leerlingen mee naar de lichtstad, de stad van de arrondissementen en zoveel meer dan de Eiffeltoren en de Sacre Coeur. Een stad die je op vele manieren kunt beleven. Met jarenlange ervaring en goede contacten in de stad organiseren wij met veel plezier reizen naar Parijs. Verken deze culturele hoofdstad met Bloomtravel.

Excursies met een doel

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

VERVOER

Bloomtravel werkt met verschillende busmaatschappijen in Nederland om de basis prijs laag te houden. De chauffeurs hebben jarenlange ervaring en kennen de routes en de stad goed. Met stops onderweg op de heen- en/of terugreis kunnen we de reis naar Parijs aanvullen met iets extra’s.

Ook de Thalys is een fijne manier van reizen naar lichtstad Parijs. In slechts drie tot vier uur ben je er. En wanneer je drie maanden voor vertrek tickets bestelt kunnen we mooie prijzen bieden. Voor reizigers onder 26 jaar zijn er speciale kortingstarieven. De tickets worden per aangetekende post bezorgd zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

VERBLIJF

Voor schoolgroepen organiseren wij vaak verblijf in gastgezinnen buiten het centrum. De leerlingen bespreken hun dg met de gezinnen tijdens het ontbijt en diner en krijgen indien gewenst een lunchpakket mee voor overdag. Hoe bijzonder is het om even inwoner van de stad te zijn ? Op veel leerlingen maakt het een grote indruk. En omdat ze de taal de hele dag om zich heen horen pakken ze het sneller op. Dit kunnen ze tijdens de excursies en terug in de klas, direct toepassen.

Verblijf je liever midden in de stad ? Dan zijn er ook veel opties. In de buurt van Gare du Nord zijn er hostel en hotels die tegen lage prijzen een goed verblijf bieden. Met een iets groter budget zijn hotels met locaties in het 7e, 8e en 17e arrondissement ook mogelijk. Vraag Bloomtravel naar de mogelijkheden.

Deze groep ging u voor

“Een geslaagde werkweek, met mooie excursies in deze prachtige stad. Met name de fietstocht is echt geweldig, fijn voor de leerlingen om actief bezig te zijn en er worden veel foto’s gemaakt. Eliza, bedankt weer voor de goede zorgen en al het voorbereidende werk.”

Voorbeeld Dagprogramma

Dag 1
Ochtend Verzamelen bij de school
Vertrek naar Parijs
Middag Aankomst Parijs
Montmartre
Inchecken / ontmoeting gastgezinnen
Avond Diner
Eiffeltoren by night
Dag 2
Ochtend Ontbijt
Fietstocht
Middag Lunch
Bezoek Louvre of Musee D’Orsay
Avond Diner restaurant
Boottocht Seine – Bateaux Mouches
Dag 3
Ochtend Bezoek Dome des Invalides
Middag Vertrek naar Versailles
Bezoek Versailles
Terug naar Parijs
Avond Diner

Dag 4
Ochtend Ontbijt
Bezoek Catacombes
Galeries Lafayettes
Middag Lunch
Champs Elysées en Arc de Triomphe / La Defense
Avond Diner Rue Mouffetard

Dag 5 Ontbijt
Wandeling Le Marais
Vertrek naar Nederland

Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en voor een vrijblijvende offerte.