Praag

Neem uw leerlingen mee naar de stad die ze ook wel de gouden stad noemen. Toegegeven, het is best een lange rit, maar de beloning is groot. En het dagprogramma is hier gauw gevuld, met excursies in en vlak buiten de stad. Het Joodse kerkhof, de Praagse burcht, een mooie fietstour en een boottocht met diner op de laatste avond. Genoeg te ontdekken!

Schoolreis naar Praag

De stad Praag is al jarenlang een fijne bestemming voor de groepen die naar BloomTravel. En dat is niet voor niets. De stad heeft genoeg te bieden voor een onvergetelijke, leerzame én leuke reis voor uw klas.

Excursies met een doel

Een programma op maat

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

Vervoer naar Praag

Schoolreis naar Praag met de trein

Ook de trein is een fijne manier van reizen naar Praag. Wanneer je drie maanden voor vertrek tickets bestelt kunnen we mooie prijzen bieden. Voor groepen zijn er speciale kortingstarieven. De tickets worden per aangetekende post bezorgd zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

Schoolreis naar Praag met de bus

Met een grote groep is de bus goed te doen naar Praag, op de heenreis vertrekt u vroeg in de ochtend en voor de terugreis laat op de avond. Zo heeft u toch genoeg tijd om Praag te bezoeken en kunnen de leerlingen in de bus terug uitrusten van de indrukwekkende week. Bloomtravel werkt met erkende busmaatschappijen en ervaren chauffeurs.

Schoolreis naar Praag met het vliegtuig

Vliegen met een groep kan heel goed. Bloomtravel boekt de vliegtickets en stuurt u de boarding passes per email toe. Maatschappijen als Transavia en Easyjet stunten regelmatig met prijzen voor tickets naar Praag. Dit vullen we aan met een privé transfer die u bij het hostel afzet en aan het einde van de week weer ophaalt.

Verblijf in Praag

Hostels of hotels

Voor schoolgroepen kiezen we voor het Downtown hostel. Vriendelijk personeel, goede faciliteiten en op een mooie locatie in de stad. Het Downtown hostel biedt alles wat uw groep nodig heeft. Daarnaast zijn er ook een aantal budget hotels in het centrum van Praag (Praag 1)
Locatie in het centrum maakt het mogelijk om de meeste bezienswaardigheden te voet te bezoeken.

Voorbeeld van programma in Praag

Dit is een voorbeeldprogramma en kan naar wens en budget van de groep aangepast worden.
Vraag direct per email een vrijblijvende offerte aan of bel Bloomtravel en vraag naar Eliza.

Dag 1

Ochtend
Vertrek van de school naar Praag
Middag
Aankomst Praag (einde van de middag)
Avond
Diner

Dag 2

Ochtend
Ontbijt
Fietstocht
Middag
Lunch
Stadsspel
Avond
Gezamelijk diner

Dag 3

Ochtend
Ontbijt
Bezoek Aziatische markt en vrije tijd
Middag
Lunch
Vertrek naar Terezin
Bezoek Terezin, kleine vestiging
Avond
Diner op eigen gelegenheid
Pétrin Heuvel, kabeltreintje en observatietoren

Dag 4

Ochtend
Ontbijt
Spullen inpakken, kamers opruimen en bus inpakken
Bezoek Joods Kerkhof
Marktplein met Astronomische klok
Middag
Wandeling naar de Karelsbrug en de Praagse Burcht
Picknick Praagse Burcht en bezoek aan Burcht
Avond
Boottocht inclusief diner
Vertrek uit Praag

Dag 5

Ochtend
Aankomst in Nederland

Deze groep ging u voor

“Hallo Eliza, de reis was weer prima. De fietstocht was heel aangenaam en het hostel ook goed voor ons. Zij waren ook tevreden over ons. Het restaurant op dinsdagavond na de fietstocht was te gek. Goed eten, attent personeel en een goede manager en welwillende houding. Bovendien werkten ze met een grote modelspoorbaan om volle en lege glazen te halen en te brengen en dat vond ik sensationeel. Bedankt voor al het regelen.”

Sfeerimpressie Praag