Praag

Schoolreis Praag

Neem uw leerlingen mee naar de stad die ze ook wel de gouden stad noemen.
Toegegeven, het is best een lange rit, mar de beloning is groot. En het dagprogramma is hier gauw gevuld, met excursies in en vlak buiten de stad. Het Joodse kerkhof, de Praagse burcht, een mooie fietstour en een boottocht met diner op de laatste avond. Genoeg te ontdekken!

Excursies met een doel

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

VERVOER
Met een grote groep is de bus goed te doen naar Praag, op de heenreis vertrekt u vroeg in de ochtend en voor de terugreis laat op de avond. Zo heeft u toch genoeg tijd om Praag te bezoeken en kunnen de leerlingen in de bus terug uitrusten van de indrukwekkende week. Bloomtravel werkt met erkende busmaatschappijen en ervaren chauffeurs.

Vliegen met een groep kan heel goed. Bloomtravel boekt de vliegtickets en stuurt u de boarding passes per email toe. Maatschappijen als Transavia en Easyjet stunten regelmatig met prijzen voor tickets naar Praag. Dit vullen we aan met een privé transfer die u bij het hostel afzet en aan het einde van de week weer ophaalt.

VERBLIJF
Voor schoolgroepen kiezen we voor het Downtown hostel. Vriendelijk personeel, goede faciliteiten en op een mooie locatie in de stad. Het Downtown hostel biedt alles wat uw groep nodig heeft. Daarnaast zijn er ook een aantal budget hotels in het centrum van Praag (Praag 1)
Locatie in het centrum maakt het mogelijk om de meeste bezienswaardigheden te voet te bezoeken.

Deze groep ging u voor

“Hallo Eliza, de reis was weer prima. De fietstocht was heel aangenaam en het hostel ook goed voor ons. Zij waren ook tevreden over ons. Het restaurant op dinsdagavond na de fietstocht was te gek. Goed eten, attent personeel en een goede manager en welwillende houding. Bovendien werkten ze met een grote modelspoorbaan om volle en lege glazen te halen en te brengen en dat vond ik sensationeel.
Bedankt voor al het regelen.”

Maandag
Ochtend Vertrek naar Praag
Middag Verwachte aankomst Praag einde vd middag

Dinsdag
Ochtend Ontbijt
Verzamelen voor fietstocht
Middag Einde fietstocht
Avond Gezamenlijk eten

Woensdag
Ochtend Ontbijt
Bezoek Aziatische markt en vrije tijd
Middag Vertrek naar Terezin
Bezoek Terezin, kleine vestiging
Avond Vrije tijd en op eigen gelegenheid eten
Pétrin Heuvel, kabeltreintje en observatietoren

Donderdag
Ochtend Ontbijten
Spullen inpakken, kamers opruimen en bus inpakken.
Bezoek Joods Kerkhof, marktplein met Astronomische klok,
Middag Wandeling naar de Karelsburg en de Praagse Burcht
Picknick Praagse Burcht en bezoek Praagse Burcht
Avond Boottocht inclusief Diner
Vertrek uit Praag

Vrijdag
Ochtend Aankomst in Nederland

Let op, dit is een voorbeeldprogramma en kan aangepast worden naar wens en budget van de groep.

Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.