Taalreis Parijs: jouw volgende avontuur?

In Parijs kun je zoveel beleven dat een bezoek van een paar dagen niet genoeg is. Zo ben ik er zelf ook al meerdere keren geweest en beleef ik de stad iedere keer op een andere manier. Ik neem je graag mee naar mijn laatste bezoek in september waar een bezoek aan een taalschool centraal stond. Ben jij klaar voor een taalavontuur in Parijs? Lees dan snel verder !

 

Tuin Paris Langues

 

Jouw taalreis begint bij Paris Langues

Je vindt Paris Langues in het zuiden van de stad, in een modern gebouw in een rustige straat. Zodra je binnen loopt krijg je een gevoel dat je hier in goede handen bent. In de mooie centrale hal zie je links de receptie, er bevinden zich meerdere bedrijven in dit gebouw en bij de receptie is er altijd iemand aanwezig om je te woord te staan. Paris Langues bezet drie verdiepingen in dit gebouw en de tuin is voor de cursisten beschikbaar. Net als een restaurant met buffet waar je voor ontbijt, lunch en diner aan kunt schuiven. Ook worden er regelmatig excursies georganiseerd waardoor je samen met medecursisten de stad kunt bekijken en jouw Franse lessen direct in Praktijk kunt brengen.

 

Klaslokaal Paris Langues

 

Kleinschalig, dus veel persoonlijke aandacht

Bij Paris Langues staat de cursist centraal en dit merk je in vele dingen. De directeur van de school is vijf dagen per week aanwezig en gaf mij met veel enthousiasme een rondleiding. Hij legt uit dat hij trots is op zijn school en zijn vak en altijd de cursist centraal stelt. Daarom is de school van alle gemakken voorzien, zonder te groot te zijn. De twaalf lesruimtes zijn praktisch ingericht met kleuren en afbeeldingen die de leerlingen stimuleren. De docenten gebruiken materiaal uit verschillende boeken en zijn altijd up to date voor elk niveau en uit de nieuwste drukken. Ze kopieëren de lesstof uit hun originele boeken zodat de leerlingen geen geld hoeven uit te geven aan duur lesmateriaal.

De klaslokalen zijn klein, gemiddeld maximaal acht leerlingen per klas. En met de moderne faciliteiten van het gebouw is er ook ruimte voor spelletjes en lessen op de computer.

 

Slaapkamer Paris Langues

 

Slapen als een god in… Parijs

Op de twee boven verdiepingen van het gebouw heeft Paris Langues moderne slaapkamers voor de cursisten. Twee bedden per kamer, een kleine tafel aan de muur en eigen badkamer. Alles nieuw sinds begin 2016 en ik heb de matrassen getest: je zal slapen als god in… Parijs!

Markt in 17e arrondissement

Mijn favoriete arrondissement

Parijs is de stad van de arrondissementen. Dit keer verbleef ik zelf in het 17e. Zo tussen de Arc de Triomphe en Montmartre in. Het was er echt Parijs, met kleine boutiques, een markt met verse producten, kleine cafés aan grote straten en indrukwekkende gebouwen.

Wil je tips over hoe je jouw taalreis in Parijs tot een groot avontuur kunt maken? Neem dan snel contact op voor tips en ideeën voor een mooie taalreis inclusief mijn favoriete plekjes in de stad.

 

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Veelgestelde vragen verzekerd op reis

Durf jij eigenlijk geen reizen meer te boeken? Wil je je graag goed verzekeren maar weet niet waar te beginnen of welke reisverzekering past bij jouw situatie? Ik heb antwoorden voor je!

cologne, bridge, rhine-1011902.jpg

Nieuwe koers: go green!

Duurzame reizen op maat: schoolreizen, citytrips en weekendjes weg. Niet duur, wel groen, dichtbij huis en toch even hélemaal eruit. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder…

discount, tag, sale-6183488.jpg

Sale!

SALE: 10% korting op Interrail Passen tot 3 januari. Ga deze feestdagen voor groen en krijg van BloomTravel nog €10,- extra korting voor reizen met de trein in 2022..!

Bloomtravel

Bloomtravel is een persoonlijke en kleinschalige reisorganisatie. Mijn naam is Eliza Blommestijn. Van kleins af aan ben ik nieuwsgierig, enthousiast en altijd op ontdekkingstocht.

Reizen verbindt en verbreedt je horizon, het laat je onvergetelijke herinneringen maken en kan zelfs de start zijn van levenslange vriendschappen! Reis je met mij mee?

Eliza Blommestijn

Favoriete berichten