Veelgestelde vragen verzekerd op reis

Durf jij eigenlijk geen reizen meer te boeken? Wil je je graag goed verzekeren maar weet je niet waar te beginnen of welke reisverzekering past bij jouw situatie? Ik heb antwoorden voor je!

reisverzekering.jpg
Ga goed verzekerd op reis

Welke soorten verzekering(en) zijn er?
Er zijn twee basissoorten verzekeringen. Een reisverzekering is voor tijdens de reis. Wanneer je door ziekte, een ongeluk of gebeurtenissen kosten moet maken kun je geld terugvragen via jouw reisverzekering. Denk aan hotelkosten, verloren of beschadigde bagage enz.
Tussen het moment van boeken en het moment van vertrek kan er ook iets gebeuren waardoor je niet meer op reis gaat. Hierbij heb je de keuze tussen een standaard annuleringsverzekering en een All-Risk annuleringsverzekering.

Welke verzekering(en) kan ik het beste afsluiten?
Mijn advies is om een doorlopende reis-annuleringsverzekeringscombinatie af te sluiten. Je maakt vaak meerdere reizen per jaar, want denk ook aan een weekendje weg of familiebezoek in het buitenland.
Moet je de reis annuleren vanwege ziekte, overlijden of verhuizing van jouzelf of een direct familielid of medereiziger, dan is een standaard annuleringsverzekering voldoende.
Wil je niet meer vanwege bepaalde omstandigheden dan kun je met een All-Risk annuleringsverzekering eigenlijk met elke reden annuleren, behalve dat je geen zin hebt omdat het slechter weer is dan gehoopt 😉 Met deze verzekering krijg je 75% van de reissom terug.

Reis je naar een code groen of code geel gebied?
Als jouw bestemming op het moment van boeken of reizen groen of geel is, dan zijn jouw reis- en annuleringsverzekering geldig. Verandert het advies naar oranje of rood voor vertrek maar na het moment van boeken, dan kun je helaas niet zomaar je annuleringsverzekering inschakelen. Je kunt wel met een All-Risk annuleringsverzekering 75% van de reiskosten vergoed krijgen. Maar de eerste stap is eigenlijk, bel je reisorganisatie of bel mij en kijk of je de reis kunt wijzigen.

Wat als het reisadvies tijdens mijn reis verandert naar oranje of rood?
Ook in dit geval geldt de standaard annuleringsverzekering niet. Met een All-Risk annuleringsverzekering kun je wel 75% van de reiskosten terug ontvangen van de dagen die je gemist hebt bij eerder terugkeren. Uw reisverzekering is ook geldig, mits de bestemming niet al code rood was voor vertrek of dit te voorzien was.

Wat als ik voor vertrek positief getest wordt?
Mocht je of een reisgenoot (binnen dezelfde boeking) voor vertrek positief getest worden dmv een pcr test via de GGD dan is een standaard annuleringsverzekering geldig. Word je tijdens de reis positief getest? Dan kun je eventuele extra kosten deels terugvragen via jouw reisverzekering. Sluit deze dus altijd af!

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

cologne, bridge, rhine-1011902.jpg

Nieuwe koers: go green!

Duurzame reizen op maat: schoolreizen, citytrips en weekendjes weg. Niet duur, wel groen, dichtbij huis en toch even hélemaal eruit. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder…

discount, tag, sale-6183488.jpg

Sale!

SALE: 10% korting op Interrail Passen tot 3 januari. Ga deze feestdagen voor groen en krijg van BloomTravel nog €10,- extra korting voor reizen met de trein in 2022..!

Bloomtravel

Bloomtravel is een persoonlijke en kleinschalige reisorganisatie. Mijn naam is Eliza Blommestijn. Van kleins af aan ben ik nieuwsgierig, enthousiast en altijd op ontdekkingstocht.

Reizen verbindt en verbreedt je horizon, het laat je onvergetelijke herinneringen maken en kan zelfs de start zijn van levenslange vriendschappen! Reis je met mij mee?

Eliza Blommestijn

Favoriete berichten